Conceptes bàsics

Aquestes capacitats les vam exercitar espontàniament en la nostra primera infància. Però van quedar enterrades ben d’hora per una educació dirigida a convertir-nos en persones de prestigi, èxit i poder social; allò que els nostres pares projectaven en nosaltres. Ens vam haver d’empassar la nostra espontaneïtat i manera personal de ser i convertir-nos en un projecte “d’arribar a ser algú”. Un projecte que ens ha atrapat en una xarxa d’obligacions, responsabilitats, pressions, pors i angoixes per no haver aconseguit la posició o el reconeixement esperats

En allò fonamental, el Treball pretén constatar aquest fet i fer-nos redescobrir la nostra realitat personal, la que ens permet ser protagonistes de la nostra existència i viure la nuestra pròpia història, enlloc de comportar-nos com a personatges d’un conte de ficció que només genera desengany i frustració.

Allò propi i específic de la línia d’Antonio Blay és l’afirmació de que l’ego o personatge és una anomalia artificialment induïda en la nostra ment quan erem nens. I que, en tant que és artificial, es pot objectivar i eliminar. El Treball que oferim porta directament a aquest objetiu: tornar a ser jo mateix; per continuar, després, el desenvolupament de la consciència com a resultat d’una experiència vital feta en primera persona.

videos antonio blay to ideal
videos blay
sapes lema 1

Fonts i aspectes principals

La dinàmica que es proposa, està orientada d’una manera clara cap a la vida quotidiana de les persones i és totalment pràctica. Després d’assimilar els principis que s’utilitzaran, en una presentació que es realitza durant un cap de setmana, es passa directament a l’execució de successius exercicis que es practiquen en mig de la vida quotidiana, vista des d’un pla de consciència cada cop més elevat, que és fruit del propi exercici. Aquests exercicis s’orienten i es reafirmen a través de la comunicació periòdica, via mail, amb tutors que ADCA homologa i recomana. Aquesta és una forma de comunicació molt flexible que, a la vegada, permet una atenció ràpida i personalitzada, capaç de sostenir i alentar un progrés individual efectiu i constatable.

Aquest intercanvi, que té normalment una freqüència setmanal, es complementa amb alguns seminaris i tallers presencials, pocs, en els que s’aprofundeix en aspectes concrets i/o s’inicien processos de treball que segueixen després per la via del correu electrònic.

Els objetius d’aquesta proposta son ambiciosos, exigeixen una certa dedicació; però estan pensats per ser compatibles amb les obligacions familiars, laborals i socials de la gent normal. Encara que, lògicament, hi ha una autoexigència de rigor en l’acompliment d’aquestes funcions. Així que no és tant una qüestió de disposar de molt de temps com d’estar disposats a viure més desperts del que la societat ens acostuma a exigir: més desperts i més conscients del que fem.

En definitiva, presentem una alternativa real, pràctica, útil i contrastable per saber què som i poder decidir quin ha de ser el nostre paper en el món.

Metodología

despertador adca

Despertadors

Triarem un determinat objecte, persona o circumstància i ho utilitzarem com a despertador; és a dir, cada vegada que ho percebis hauràs de recordar-te de tu mateix i constatar la teva presència. Cada dia, a la nit, anotaràs les vegades que ha sonat el despertador, i registraràs el que has experimentat en despertar o on estava el teu cap si no te n’has recordat.

Marioneta3

Observació i anàlisi del personatge

Triarem alguns d’aquests moments en els quals t’has enxampat dormint i els observarem amb la profunditat necessària per a veure els pensaments, emocions i reaccions que el mecanisme et porta a reproduir compulsivament. Examinant situacions molt diferents trobarem els prejudicis que estan sempre presents, els complexos que t’indueix i la imatge que pretén que exhibeixis.

YoExperiencia1

Jo experiència

Observarem la personalitat que has desenvolupat i veurem el biaix que té observant quines dificultats se’t presenten habitualment. Això et permetrà reforçar determinats aspectes d’aquesta personalitat que estan poc desenvolupats i t’impedeixen fluir amb la realitat. Aquest equilibri és indispensable per a captar aquesta realitat i actuar en ella de manera creativa.

Seminario1

Tallers de neteja de l’inconscient

Quan el conscient està equilibrat convidem a l’inconscient a què ens presenti els assumptes que té arxivats, problemàtics o transcendents. Això es fa de manera presencial i des d’un nivell de consciència més elevat, amb l’ajuda d’exercicis ideats ex profeso per a alliberar els continguts intel·lectuals, energètics i emocionals.

Scroll al inicio